ingrediënten
- 1 ananas
- 1 doosjes frambozen
- 1 doosjes blauwe besjes
- 4 passievruchten
- 1 builtje munt
- 500 gram frambozen sap
- 540 gram water
- 180 gram suikerstroop 1/1
- Gember
- Gember
- Citroengras
- Kaneel
- Steranijs
- Vanille
- Citroenen
- 1dl rhum
Bereiding
Suiker stroop maken voor de ananas
Warm 1l water op samen met 500 gram suiker. Voeg specerijen toe zoals gember, vanille, kaneel en steranijs. Laat het even intrekken. Voeg vervolgens de schijfjes citroen en een builtje munt toe, werk af met de rum.
Het fruit
Schil de ananas en snij zo dun mogelijk. Leg het in een diepe schaal en giet de warme suikerstroop erover. Laat het geheel afkoelen.
De frambozen en blauwe bessen in stukjes snijden. De passievrucht uitlepelen. De munt ga je vervolgens fijn snijden.
De garnite of waterijs
Breng 540 gram water aan de kook, voeg 180 gram suikersiroop toe (90 gram water en 90 gram suiker). Meng goed en voeg er 500 gram frambozensap aan toe. Schep dit mengsel in kleine potjes en vries in. Net voor het serveermoment uithalen.
Afwerking
Leg enkel schijfjes ananas op het bord. Sprenkel de gemaakte stroop er overheen. Verdeel het fruit over het bord samen met de munt. Werk af met de granité.