Carpaccio van ananas met granité van framboos

ingrediënten

  • 1 ananas
  • 1 doosjes frambozen
  • 1 doosjes blauwe besjes
  • 4 passievruchten 
  • 1 builtje munt
  • 500 gram frambozen sap
  • 540 gram water
  • 180 gram suikerstroop 1/1
  • Gember
  • Gember
  • Citroengras
  • Kaneel
  • Steranijs
  • Vanille
  • Citroenen
  • 1dl rhum

Bereiding

Suiker stroop maken voor de ananas

Warm 1l water op samen met 500 gram suiker. Voeg specerijen toe zoals gember, vanille, kaneel en steranijs. Laat het even intrekken. Voeg vervolgens de schijfjes citroen en een builtje munt toe, werk af met de rum.

Het fruit

Schil de ananas en snij zo dun mogelijk. Leg het in een diepe schaal en giet de warme suikerstroop erover. Laat het geheel afkoelen.

De frambozen en blauwe bessen in stukjes snijden. De passievrucht uitlepelen. De munt ga je vervolgens fijn snijden.

De garnite of waterijs

Breng 540 gram water aan de kook, voeg 180 gram suikersiroop toe (90 gram water en 90 gram suiker). Meng goed en voeg er 500 gram frambozensap aan toe. Schep dit mengsel in kleine potjes en vries in. Net voor het serveermoment uithalen.

Afwerking

Leg enkel schijfjes ananas op het bord. Sprenkel de gemaakte stroop er overheen. Verdeel het fruit over het bord samen met de munt. Werk af met de granité.

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image