Ingrediënten
- 15 tal koekjes ( mag meer zijn/ mag minder) speculoos/ vanille- of zandkoekjes
- 4 el gesmolten boter
- 300g zure room
- 300g ricotta
- 500g mascarpone
- 300g gecondenseerde gesuikerde melk
- 4 volledige citroenen
- 4 eidooiers
- 4 el witte suiker
- 2 el aardappelzetmeel
Bereiding
Korst:
- Maal de koekjes samen met de boter.
- De korst is goed van consistentie wanneer de kruimels aan elkaar kleven maar niet aan je handen.
- Doe de koekjes in een bakvorm van ongeveer 20cm en druk aan.
Kaasvulling:
- Klop de eidooiers op met de suiker tot een witte gladde emulsie.
- Spatel de rest van de kazen, de room en het citroensap erdoor.
- Gebruik hiervoor de robot niet!
- Plaats de cheesecake in de oven gedurende ca een half uur op 180 graden.
- Top de taart met caramel en gemalen macadamia noten.