Koken met Valérie - Cheesecake

Ingrediënten

  • 15 tal koekjes ( mag meer zijn/ mag minder) speculoos/ vanille- of zandkoekjes
  • 4 el gesmolten boter
  • 300g zure room
  • 300g ricotta 
  • 500g mascarpone
  • 300g gecondenseerde gesuikerde melk
  • 4 volledige citroenen
  • 4 eidooiers
  • 4 el witte suiker
  • 2 el aardappelzetmeel

Bereiding

Korst:

  • Maal de koekjes samen met de boter.
  • De korst is goed van consistentie wanneer de kruimels aan elkaar kleven maar niet aan je handen.
  • Doe de koekjes in een bakvorm van ongeveer 20cm en druk aan.

Kaasvulling:

  • Klop de eidooiers op met de suiker tot een witte gladde emulsie.
  • Spatel de rest van de kazen, de room en het citroensap erdoor.
  • Gebruik hiervoor de robot niet!
  • Plaats de cheesecake in de oven gedurende ca een half uur op 180 graden.
  • Top de taart met caramel en gemalen macadamia noten.

Smakelijk!

Meer recepten