Ingrediënten
- 500 g zelfrijzende bloem
- 1 á 2 el boter
- 125 ml water
- 1 tl garam masala
- 2 grote bloemige aardappelen
- 1 gele ui
- 1 kopje diepvrieserwten
- 1 tl gGaram masala
- 1 tl kurkuma
- peper en zout
- komijn
- 1 mango geschild en in blokjes
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el witte suiker
- 1 klein rood pepertje
- 1 gele ui
- 2 el honing
Bereiding
Deeg:
Meng alles samen en kneed tot een glad deeg.
Voeg indien nodig nog een beetje bloem of water toe.
Het deeg mag niet meer kleven aan je handen.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 3 mm
Neem een ring en duw rondjes uit van ongeveer 10 cm.
Vulling:
Snijd de aardappelen en ui in kleine stukjes.
Stoof alles samen aan in een braadpan.
Voeg de erwtjes, de kruiden en een heel klein beetje water toe.
Zet het op een laag vuurtje en laat zachtjes pruttelen tot alles gaar is.
Chutney:
Doe alle ingrediënten in een pan en laat zachtjes pruttelen.
Als het nog niet zoet genoeg is, voeg wat suiker toe.
Afwerking:
Zodra de vulling klaar is leg je 1 eetlepel op de voorgemaakte rondjes en vouw je ze toe.
De rondjes sluiten goed als je een druppeltje water op de randjes wrijft.
Bak de samosa’s aan in een pan met veel arachideolie. De samosa's zijn klaar als ze goudbruin zijn.
Ondertussen zal de mangochutney ook klaar zijn.
Doe dit in een potje en gebruik als dipsaus voor de samosas.