Ingrediënten
- 1 kg rosbief
- 6 jonge wortelen met loof
- 200 gr peultjes
- 200 gr boontjes
- 6 asperges
- 6 bintjes van gelijk gewicht ( 100 gr per stuk)
- 100 gr Oud Brugge
- 6 plakjes bacon
- 3 dl Rode wijn
- 4 lange sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr boter
- Verse laurier
- Takje tijm
- Kalfsfond van lacroix
Bereiding
Braad en kleur de rosbief aan in een goede klont solo met 2 gesneden sjalotten, teentje knoflook en laurier, kruid met peper en zout en zet met deksel in de heteluchtoven op 175 graden ongeveer 20 a 25 minuten.
Snij 3 sjalotten fijn en zet deze op met de rode wijn een blaadje laurier en een takje tijm, even laten koken en blus met de kalfsjus, reduceer tot de helft en kruid af met peper en zout, bind eventueel bij met maïzena expres.
Kook de aardappelen in de schil, haal na gaartijd uit het water en maak er enkele inkepingen in , steek hier de stukjes bacon in, giet er wat gesmolten boter op en gehakte tijm, zet op een ovenplaat en bak de aardappelen nog 10 minuten op 180 graden, strooi er na 5 minuten bakken de geraspte Oud Brugge kaas op en laat nog 5 minuten bakken.
Kook de jonge wortel , peultjes en boontjes in gezouten water, schil en kook ook de asperges , verfris de groenten. Warm de groenten op in boter, kruid met peper en zout. Snij het vlees in mooie plakken.
Tip: Haal het vlees uit de koelkast een uur voor het braden.