Waterzooi van hoevekip met jonge groenten

ingrediënten

  • 1 hoevekip
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk ui
  • 2 wortelen
  • 1 takje selder
  •  Tijm en rozemarijn
  • Ratte aardappelen
  • Asperges
  • Paksoi
  • Kervel
  • Zoete paprika
  • Room

Bereiding

Versnij de hoevekip en laat het even voorkoken in gezouten water, zo worden de onreinheden verwijderd.
Haal de kip uit de kookpot en laat garen in nieuw water. Aan dat water voeg je de nodige aromaten toe. Het is belangrijk dat de hoevekip juist onder water staat, ook laat je het vlees garen net onder het kookpunt. Dit proces gebeurt traag en rustig zodat de kip mooi sappig blijft, indien er voldoende tijd is kan je de kip ook laten afkoelen in een bouillon.

Na de kip is het tijd voor de ratte aardappelen. Was de aardappelen met de schil en laat garen in water met wat look, rozemarijn en zeezout. Wanneer de aardappelen gaar zijn snij je ze door midden. Laat vervolgens aanbakken in boter. Voeg hieraan de fijngesneden ui en zoete paprika toe. De andere groenten versnij je naar wens en maak je klaar met weinig vetstof.

Als laatste maken we de jus, deze creëren we op basis van het kookvocht van de kip. Laat de jus inkoken samen met de room. Werk af met citroen en smullen maar!

Smakelijk!

Meer recepten