Koken met Valérie - Spaghetti Meatballs

Ingrediënten

  • 500g bloem (dopio 0,0)
  • 5 eieren
  • 80g verse basilicum
  • 1 gele ui
  • 1 el lookpasta
  • 500ml pasata
  • kippenbouillon
  • peper en zout
  • 150ml room
  • 500g gehakt (runds/varken)
  • 30g paneermeel
  • 1 ei
  • Peper en zout

Bereiding

Pasta:

  • Meng de bloem met de eieren en kneed tot een glad deeg.
  • Laat het deeg minstens 1 á 2 uur rusten op kamertemperatuur in cellofaan.
  • Rol het deeg uit (bestrooi indien nodig met wat extra bloem).
  • Haal het deeg in stroken van 10 cm breedte door de pastawals.
  • Herhaal dit een aantal keer door dezelfde stand. Verklein de wals tot je de gewenste dikte van pasta hebt.
  • Haal nu de de pasta door de spaghettisnijder en tover prachtige spaghetti uit de pastawals.
  • Laat de pasta wat drogen terwijl je de saus en de balletjes maakt.

De saus:

  • Doe de basilicum, ui en look in een keukenrobot.
  • Stoof aan tot alles glazig is.
  • Voeg de passata erbij.
  • Laat pruttelen en breng op smaak met peper, zout en kippenbouillon.
  • Voeg de room toe en laat de saus pruttelen tot alles klaar is.

Balletjes:

  • Meng het gehakt, het ei en het paneermeel.
  • Draai de balletjes naar gewenste grootte.
  • Doe de balletjes in de saus en laat ze garen.

Afwerking:

  • Kook een pot water en doe de spaghetti er in.
  • Na 3 a 4 min is de spaghetti klaar.
  • Doe de pasta in een bord, giet de saus en de balletjes erover.

Smakelijk!

Meer recepten