Ingrediënten
- 500g bloem (dopio 0,0)
- 5 eieren
- 80g verse basilicum
- 1 gele ui
- 1 el lookpasta
- 500ml pasata
- kippenbouillon
- peper en zout
- 150ml room
- 500g gehakt (runds/varken)
- 30g paneermeel
- 1 ei
- Peper en zout
Bereiding
Pasta:
- Meng de bloem met de eieren en kneed tot een glad deeg.
- Laat het deeg minstens 1 á 2 uur rusten op kamertemperatuur in cellofaan.
- Rol het deeg uit (bestrooi indien nodig met wat extra bloem).
- Haal het deeg in stroken van 10 cm breedte door de pastawals.
- Herhaal dit een aantal keer door dezelfde stand. Verklein de wals tot je de gewenste dikte van pasta hebt.
- Haal nu de de pasta door de spaghettisnijder en tover prachtige spaghetti uit de pastawals.
- Laat de pasta wat drogen terwijl je de saus en de balletjes maakt.
De saus:
- Doe de basilicum, ui en look in een keukenrobot.
- Stoof aan tot alles glazig is.
- Voeg de passata erbij.
- Laat pruttelen en breng op smaak met peper, zout en kippenbouillon.
- Voeg de room toe en laat de saus pruttelen tot alles klaar is.
Balletjes:
- Meng het gehakt, het ei en het paneermeel.
- Draai de balletjes naar gewenste grootte.
- Doe de balletjes in de saus en laat ze garen.
Afwerking:
- Kook een pot water en doe de spaghetti er in.
- Na 3 a 4 min is de spaghetti klaar.
- Doe de pasta in een bord, giet de saus en de balletjes erover.