Ingrediënten
- 2 côtes à l'os van een 6 cm dik
- 2 teentjes look
- 4 anjovisfilets
- 2 takjes rozemarijn
- 4 eidooiers
- Enkele takjes dragon
- Scheutje azijn
- Geklaarde boter
- Pezo (peper + zout)
Bereiding
- Steek de BGE aan en verwarm met de convector en de rooster tot een temperatuur van 120°C.
- Bestrooi de côte à l'os aan beide kanten met grof zout en leg ze op de rooster.
- Sluit het deksel en gaar het vlees gedurende 60 minuten tot een kerntemperatuur van 52°C.
- Haal het vlees nadien uit de BGE en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
- Verwijder de convector en leg er de cast iron grid in de BGE, en breng hem naar 250°C.
- Laat de rooster zeker 10 minuten heet worden.
- Leg de côte à l'os op de rooster, grill het vlees ongeveer 2 minuten, draai na 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit.
- Draai het vlees om en grill terug 2 minuten, draai na 1 minuut weer een kwartslag voor een mooie grillruit.
- Houd een kerntemperatuur van 55°C aan.
- Haal het vlees van de BGE.
- Halveer de look en wrijf er direct het vlees mee in, wrijf ook in met de rozemarijn en leg op elke kant 2 ansjovis.
- Dek het vlees nadien af, en laat effen rusten voor je aansnijdt.
- Béarnaise :
- Klop de eidooiers samen met de fijngesneden dragon en een scheutje azijn op ( zoals sabayon).
- Monteer nadien met de geklaarde boter en werk af met pezo (peper + zout).