BBQ Tip 5 : Côte à l'os

Ingrediënten

  • 2 côtes à l'os van een 6 cm dik
  • 2 teentjes look
  • 4 anjovisfilets
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eidooiers
  • Enkele takjes dragon
  • Scheutje azijn
  • Geklaarde boter
  • Pezo (peper + zout)

Bereiding

  • Steek de BGE aan en verwarm met de convector en de rooster tot een temperatuur van 120°C.
  • Bestrooi de côte à l'os aan beide kanten met grof zout en leg ze op de rooster.
  • Sluit het deksel en gaar het vlees gedurende 60 minuten tot een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal het vlees nadien uit de BGE en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
  • Verwijder de convector en leg er de cast iron grid in de BGE, en breng hem naar 250°C.
  • Laat de rooster zeker 10 minuten heet worden.
  • Leg de côte à l'os op de rooster, grill het vlees ongeveer 2 minuten, draai na 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit.
  • Draai het vlees om en grill terug 2 minuten, draai na 1 minuut weer een kwartslag voor een mooie grillruit.
  • Houd een kerntemperatuur van 55°C aan.
  • Haal het vlees van de BGE.
  • Halveer de look en wrijf er direct het vlees mee in, wrijf ook in met de rozemarijn en leg op elke kant 2 ansjovis.
  • Dek het vlees nadien af, en laat effen rusten voor je aansnijdt.
  • Béarnaise :
  • Klop de eidooiers samen met de fijngesneden dragon en een scheutje azijn op ( zoals sabayon).
  • Monteer nadien met de geklaarde boter en werk af met pezo (peper + zout).

Smakelijk!

Meer recepten