BBQ Tip 5 : Côte à l'os

Ingrediënten

  • 2 côtes à l'os van een 6 cm dik
  • 2 teentjes look
  • 4 anjovisfilets
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eidooiers
  • Enkele takjes dragon
  • Scheutje azijn
  • Geklaarde boter
  • Pezo (peper + zout)

Bereiding

  • Steek de BGE aan en verwarm met de convector en de rooster tot een temperatuur van 120°C.
  • Bestrooi de côte à l'os aan beide kanten met grof zout en leg ze op de rooster.
  • Sluit het deksel en gaar het vlees gedurende 60 minuten tot een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal het vlees nadien uit de BGE en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
  • Verwijder de convector en leg er de cast iron grid in de BGE, en breng hem naar 250°C.
  • Laat de rooster zeker 10 minuten heet worden.
  • Leg de côte à l'os op de rooster, grill het vlees ongeveer 2 minuten, draai na 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit.
  • Draai het vlees om en grill terug 2 minuten, draai na 1 minuut weer een kwartslag voor een mooie grillruit.
  • Houd een kerntemperatuur van 55°C aan.
  • Haal het vlees van de BGE.
  • Halveer de look en wrijf er direct het vlees mee in, wrijf ook in met de rozemarijn en leg op elke kant 2 ansjovis.
  • Dek het vlees nadien af, en laat effen rusten voor je aansnijdt.
  • Béarnaise :
  • Klop de eidooiers samen met de fijngesneden dragon en een scheutje azijn op ( zoals sabayon).
  • Monteer nadien met de geklaarde boter en werk af met pezo (peper + zout).

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image