BBQ Tip 2 : Aziatische kippensoep met kokosmelk

Ingrediënten

  • 3 teentjes look
  • 2 sjalotten (banaanvormig)
  • 2 cm gember
  • 1 hoevekip van 900-1200 gr
  • ½ rode peper
  • 3 middelgrote wortels (mogen verschillende kleuren zijn)
  • Olijfolie
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • 2 limoenen
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 g suiker erwten
  • 75g shiitaki ‘s
  • 30 g bundelzwammen
  • 2 pijpajuinen
  • 50 g sojascheuten

Bereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng naar 190°C met de stainless steel grid.
  • Pel en snipper de look en de banaansjalot, schil de gember en hak deze fijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Schil de wortel en snijd eveneens in blokjes.
  • Kneus met de achterkant van uw mes het citroengras op 4 tot 5 plaatsen.
  • Bestrijk de kip volledig met olijfolie en kruid af met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
  • Plaats de kip op de vertical poultry roaster.
  • Snijd een limoen middendoor en steek een halve limoen in de nekopening van de kip.
  • Verwarm de cast iron dutch oven op de rooster en schenk er een goeie scheut olijfolie in.
  • Voeg de sjalotten, look, gember en rode peper toe en fruit deze kort aan.
  • Meng de wortelblokjes en het citroengras er onder en fruit al roerend enkele minuten kort aan.
  • Plaats de standaard met de kip in het midden van de dutch oven en doe er een circa 300 ml kippenbouillon bij.
  • Sluit de het deksel van de BGE en laat de kip een 40 à 45 garen.
  • Check af en toe of er genoeg vocht in de kom is en voeg, indien nodig, nog bouillon toe.
  • Doe de rest van de bouillon en de kokosmelk in de pan. Voeg de suikererwten, shiitakis en de bundelzwammen toe.
  • Sluit het deksel en laat nog een 10 minuten verder garen.
  • Snijd ondertussen de pijpajuin in ringetjes en snijd de tweede limoen in twee.
  • Haal de pan uit de BGE en verwijder de standaard, leg het deksel op de pan, en haal de kip van de standaard.
  • Pluk of snijd de kip in stukken, voeg deze toe aan de soep samen met de sojascheuten en knijp er de limoen over. Werk de soep af met de fijngesneden pijpajuin.

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image