BBQ Tip 2 : Aziatische kippensoep met kokosmelk
Ingrediënten
- 3 teentjes look
- 2 sjalotten (banaanvormig)
- 2 cm gember
- 1 hoevekip van 900-1200 gr
- ½ rode peper
- 3 middelgrote wortels (mogen verschillende kleuren zijn)
- Olijfolie
- 2 stengels citroengras
- 1 eetlepel gerookte paprika
- 2 limoenen
- 1 l kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 75 g suiker erwten
- 75g shiitaki ‘s
- 30 g bundelzwammen
- 2 pijpajuinen
- 50 g sojascheuten
Bereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng naar 190°C met de stainless steel grid.
- Pel en snipper de look en de banaansjalot, schil de gember en hak deze fijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Schil de wortel en snijd eveneens in blokjes.
- Kneus met de achterkant van uw mes het citroengras op 4 tot 5 plaatsen.
- Bestrijk de kip volledig met olijfolie en kruid af met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
- Plaats de kip op de vertical poultry roaster.
- Snijd een limoen middendoor en steek een halve limoen in de nekopening van de kip.
- Verwarm de cast iron dutch oven op de rooster en schenk er een goeie scheut olijfolie in.
- Voeg de sjalotten, look, gember en rode peper toe en fruit deze kort aan.
- Meng de wortelblokjes en het citroengras er onder en fruit al roerend enkele minuten kort aan.
- Plaats de standaard met de kip in het midden van de dutch oven en doe er een circa 300 ml kippenbouillon bij.
- Sluit de het deksel van de BGE en laat de kip een 40 à 45 garen.
- Check af en toe of er genoeg vocht in de kom is en voeg, indien nodig, nog bouillon toe.
- Doe de rest van de bouillon en de kokosmelk in de pan. Voeg de suikererwten, shiitakis en de bundelzwammen toe.
- Sluit het deksel en laat nog een 10 minuten verder garen.
- Snijd ondertussen de pijpajuin in ringetjes en snijd de tweede limoen in twee.
- Haal de pan uit de BGE en verwijder de standaard, leg het deksel op de pan, en haal de kip van de standaard.
- Pluk of snijd de kip in stukken, voeg deze toe aan de soep samen met de sojascheuten en knijp er de limoen over. Werk de soep af met de fijngesneden pijpajuin.
Smakelijk!
Meer recepten
-
Carpaccio van ananas met granité van framboos
-
Waterzooi van hoevekip met jonge groenten
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New Style"
-
Lamskoteletjes met bulgur
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief