BBQ Tip 1 : Broodje Pulled Pork
Ingrediënten
- 1 procureur van ongeveer 2 kg
- 10 eetlepels bruine bastaardsuiker
- 2 eetlepels gemalen kurkuma
- 3 eetlepels uienpoeder
- 3 eetlepels knoflookpoeder
- 1 ½ eetlepel cayennepeper
- 7 eetlepels paprikapoeder
- 7 eetlepels zout
- Azijn
- Suiker
- Kerstomaatjes
- Gele paprika
- Wortel
- Komkommer
- Burgerbroodje
- Koolsalade
- Gemengde sla
- Bbq saus
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf het vlees er royaal mee in.
- Week enkele cherrywoodschips op voorhand, leg een paar ongeweekte chips op de nog niet aangestoken kolen.
- Steek de Big Green Egg aan, laat het deksel 10 minuten openstaan.
- Strooi de geweekte chips op de gloeiende houtskool.
- Plaats de conveggtor en de stainless steel grid in de BGE.
- Leg de procureur op de rooster en sluit het deksel Van de BGE, breng de temperatuur tussen de 95° en de 110°C.
- Bij deze temperatuur wordt de pulled pork zeer sappig.
- Laat de pulled pork garen tot ze een temperatuur van 71°C heeft bereikt.
- Neem de pulled pork van de rooster, pak deze in in zilverpapier en laat nog 6 à 8 uur verder garen (slowcooking) tot een kerntemperatuur van 86° tot 96 °C.
- De exacte temperatuur is niet zo nauw te nemen, het moet wel boven de 86°C zijn.
- Neem de procureur uit de BGE, en laat deze in de folie enkele uren rusten, wel in een koelbox zonder elementen.
- Bereid ondertussen het overige beleg voor het broodje.
- Verwarm een deel suiker, een deel azijn en een deel water aan de kook.
- Snijd de kerstomaatjes in partjes, de paprika in plakjes.
- Schil de komkommer en wortel maak met behulp van een dunschiller lange sliertjes.
- Pekel de groentjes in het zoetzuur.
- Laat voor het serveren de overige groentjes uitlekken.
- Snij het broodje open leg er de koolsalade en gemengde sla op.
- Neem de pulled pork en trek deze met 2 vorken uit elkaar, leg het royaal op het broodje, werk af met de zoetzure groentjes en de bbq saus.
Smakelijk!
Meer recepten
-
Carpaccio van ananas met granité van framboos
-
Waterzooi van hoevekip met jonge groenten
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New Style"
-
Lamskoteletjes met bulgur
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief