Ingrediënten
- 800 gr à 1kg kalfsvleeshaasje
- 8 appelkappertjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 100 gr gemengde sla
- 1 citroen
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 blikje tonijn in eigen nat van 160 gr
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 eetlepels mayonaise
- Sap van ½ citroen
Bereiding
- Week een handje hickory wood chips, meng een paar gedroogde wood chips onder de kolen en steek de Big Green Egg aan, laat hem 10 minuten open staan.
- Haal het kalfsvlees uit de koelkast, meng de ingrediënten voor de rub en wrijf deze goed in het kalfsvlees.
- Strooi de geweekte woodchips over de gloeiende houtskool, leg de convector erop en daarop de rooster.
- Plaats hier het kalfsvlees op, sluit het deksel en breng de BGE naar 100°C.
- Laat het kalfsvlees ongeveer 50 minuten garen tot het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt.
- Maak ondertussen de tonijnsaus : laat hiervoor de tonijn en de kappertjes uitlekken, mix nadien met de overige ingrediënten en kruid goed af.
- Haal het kalfsvlees uit de BGE en laat afkoelen.
- Snijd voor het serveren het kalfsvlees in mooie dunne plakjes, laat de appelkarpertjes en de gewone kappertjes uitlekken.
- Snijd de appelkappertjes in 2, verdeel de gemengde sla over de borden, leg hier het kalfsvlees op.
- Garneer met de tonijnsaus, de appelkappertjes en kappertjes, rasp er een halve citroen over.