BBQ Tip 4 : Vitello Tonnato

Ingrediënten

  • 800 gr à 1kg kalfsvleeshaasje
  • 8 appelkappertjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 100 gr gemengde sla
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 blikje tonijn in eigen nat van 160 gr
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Sap van ½ citroen

Bereiding

  • Week een handje hickory wood chips, meng een paar gedroogde wood chips onder de kolen en steek de Big Green Egg aan, laat hem 10 minuten open staan.
  • Haal het kalfsvlees uit de koelkast, meng de ingrediënten voor de rub en wrijf deze goed in het kalfsvlees.
  • Strooi de geweekte woodchips over de gloeiende houtskool, leg de convector erop en daarop de rooster.
  • Plaats hier het kalfsvlees op, sluit het deksel en breng de BGE naar 100°C.
  • Laat het kalfsvlees ongeveer 50 minuten garen tot het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt.
  • Maak ondertussen de tonijnsaus : laat hiervoor de tonijn en de kappertjes uitlekken, mix nadien met de overige ingrediënten en kruid goed af.
  • Haal het kalfsvlees uit de BGE en laat afkoelen.
  • Snijd voor het serveren het kalfsvlees in mooie dunne plakjes, laat de appelkarpertjes en de gewone kappertjes uitlekken.
  • Snijd de appelkappertjes in 2, verdeel de gemengde sla over de borden, leg hier het kalfsvlees op.
  • Garneer met de tonijnsaus, de appelkappertjes en kappertjes, rasp er een halve citroen over.

Smakelijk!

Meer recepten