Smaakmakkers Winter - Parmentier van kippenworst, bloemkool en kaassaus

Ingrediënten

  • 4 kippenworsten
  • 1,2 kg aardappelen
  • scheutje melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50g boter
  • 1 bloemkool
  • 40g boter
  • 50g bloem
  • 7,5 dl melk
  • 50g gemalen emmentaler
  • 50g gemalen gryere
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 uien
  • 1 takje tijm
  • 1el suiker
  • 1dl kippenfond
  • 1dl bruine fond

Bereiding

Snijd de uien en stoof ze aan met een beetje boter en het takje tijm.
Laat de uien lichtjes kleuren samen met de suiker en voeg daarna de kippenfond en bruine fond hieraan toe.
Laat verder sudderen tot sausdikte.

Schil en kook de aardappelen in gezouten water.
Giet af en droog ze even op het vuur.
Draai ze door een passe-vite.
Werk af met 50g boter, een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de bloemkool gaar in gezouten water.
Giet af, maar houd 50ml van het kookvocht over voor de saus.

Smelt 40g boter.
Voeg de bloem toe en roer tot alles goed gemengd is.
Voeg de melk en het kookvocht toe.
Breng al roerend aan de kook en laat goed doorkoken.
Zet het vuur af en meng de gemalen kaas erdoor.
Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
Let op, dit mag niet meer koken.

Bak de kippenworsten gaar in de pan.

Neem een vuurvaste schotel.
Leg onderaan de ajuinsaus, daarop de worst.
Meng de bloemkool door de kaassaus.
Leg dit op de worst.
Dek af met de puree.
Werk bovenaan af met de plakjes Cheddar.
Verwarm dit door in de oven.

Smakelijk!

Meer recepten