Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 1 ui
- 1 takje rozemarijn
- Scheutje olijfolie
- Zout
- Peper
- Drie gekuiste kalfsnieren
- 400g kalfszwezerik
- 1ui
- 1 plantje dragon
- 2el mosterd
- 1dl witte wijn
- 0,5l krachtige bruine fond
- O,5l room
- Klontje boter
- Tijm
- Laurier
- Geklaarde boter
Bereiding
Snijd de niertjes in kubusvorm.
Bak de niertjes aan in boter tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn en kruid af met peper en zout.
Laat de niertjes uitlekken in een vergiet.
Giet de vetstof uit de pan.
Doe de gesnipperde ui in de pan.
Pluk de dragon en voeg enkel de stengels toe.
Blus met witte wijn en laat dit inkoken.
Voeg de mosterd, de fond en de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.
Giet de saus door een zeef.
Voeg de niertjes toe aan de saus en laat enkele minuutjes koken.
Op het einde gehakte dragon naar smaak toevoegen.
Breng water met zout aan de kook.
Laat de zwezerik 5’ koken en spoel nadien onder koud water.
Breng opnieuw water aan de kook met tijm, laurier en zout.
Laat de zwezerik een 30’ garen tegen het kookpunt.
Laat ze opstijven in de koelkast.
Ontvlies de zwezerik.
Snijd in plakjes.
Haal de plakjes even door de bloem en bak krokant in geklaarde boter.
Schil de aardappelen in de vorm van een tonnetje en snijd ze daarna in plakjes van een halve cm.
Verhit de pan met olijfolie.
Kleur de aardappelschijfjes aan 1 zijde.
Draai ze één voor één om.
Bedek de gebakken stukjes met fijngesneden ui.
Als de aardappelschijfjes krokant gebakken zijn, voeg je gehakte rozemarijn toe, zout en dan pas schud je de pan door elkaar.
Werk af met groenten naar keuze zoals bvb gebakken champignons, jonge ui, gebakken schorseneren, gebakken witloof,…