Smaakmakkers Italië - Tartaar van de bavette van het Chianina rund / bruschetta gorgonzola

Ingrediënten

  • 800 g bavette van Chianina
  • 2 eidooiers
  • 1 el mosterd
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 2 el kappers
  • 2 el gehakte anjovis
  • 2 el fijn gesneden bieslook
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 250 g gorgonzola
  • 1 tros zoete kleine druifjes
  • 2 el honing
  • 1 plant mini-basilicum

Bereiding

Snijd het vlees met een groot mes zo fijn als je kan. Meng in een grote kom de mosterd met de eidooiers en voeg langzaam de olijfolie toe met een klopper. Doe dit tot je een stevige mayonaise hebt. Meng hieronder de ansjovis, de kappertjes en de bieslook.

Gril het brood met olijfolie aan beide zijden en besmeer het met de gorgonzola. Halveer de druiven en leg ze op de gorgonzola. Werk af met honing en basilicum.

Smakelijk!

Meer recepten