Ingrediënten
- 50 g Pecorino kaas
- 400g filet pur van Chianina
- Olijfolie
- Balsamico
- Zwarte peper & maldon zout of fleur de sel
- 4 el grof gehakte amandelen
- 1 klein zakje rucola
- 8 groene mini-courgetten
- 2 teentjes look
- 4 el fijngesneden platte peterselie
- 1 el gedroogde dille of 4 el fijngesneden verse dille
- Witte wijnazijn
- 1 kleine venkel
- Bloemsuiker
- 2 vellen bakpapier
- Vers gebakken brood
Bereiding
Snijd het vlees in dunne plakjes en klop het fijn tussen 2 vellen bakpapier met een vleeshamer. Leg het vlees op een grote schotel en werk af met grof zout en zwarte peper. Besprenkel met olijfolie en balsamico. Werk af met pecorino kaas en met de amandelen.
Snijd de courgetten doormidden en gril ze aan de binnenkant met wat olijfolie. Snijd ze in grote blokjes en stoof verder gaar met olijfolie en fijngesneden look. Werk dit af met de platte peterselie en dille.
Snijd de venkel zo fijn mogelijk en breng hem op smaak met olijfolie en een beetje bloemsuiker, peper, zout en een scheutje witte wijnazijn. Meng dit met de rucola. Doe de courgetten in een schotel en bedek ze met de rucola en venkel.
Serveer dit gerecht met vers gebakken brood.