Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 2 vastkokende aardappelen
- 4 stuks kippenbouten
- 1 rode ui
- 1 pastinaak
- 6 gedroogde abrikozen
- 6 gedroogde pruimen
- 3 wortels
- 1 handvol amandelschilfers
- 1 liter kippenbouillon
- couscous
- tajinekruiden naar smaak
- 1 tl komijn
- 1 tl chilipeper
- 3 el honing
- 1 tl ras-el-hanout
- kippenkruiden naar smaak
Bereiding
Kruid de kippenbouten af met peper, zout en ras-el-hanout.
Maak de tajine warm en doe er olijfolie bij.
Bak de kippenbouten aan.
Terwijl de kippenbouten bakken, snijd alle groenten in gelijke stukken (mag grof zijn).
Haal de kippenbouten uit de tajine en leg opzij.
Leg nu alle gesneden groenten in de tajine en doe de abrikozen en pruimen erbij.
Stoof een klein beetje aan, niet te lang.
Giet nu de kippenbouillon erover en leg de kippenbouten er bovenop.
Voeg nog wat tajinekruiden en komijn toe.
Sluit de tajine, verlaag het vuur en laat garen.
Controleer af en toe of er zeker genoeg vocht aanwezig is in de tajine.
Zoniet? Voeg wat kippenbouillon toe.
Ondertussen maken we de couscous.
In een pot giet je 1 koffietas couscous en voeg daar 2 koffietassen kokend water over.
Dek af en laat staan.
Zodra de kip en de groenten gaar zijn, is de tajine klaar.
Enkel nog wat honing over druppelen voor de finishing touch.