Ingrediënten
- 6 grote scampi
- 1/2 witte ui
- 250g sojascheuten
- 1 à 2 Thaise pepers
- 3 el sojasays
- 1 el vissaus
- 2 eieren
- Snufje kaneel
- 1 el lookpasta
- 3 el witte suiker
- 200g mienoodles
- 1 el gemberpasta
- maïsolie
- 80g verse koriander
- verse koriander
- limoenpartjes
- gebroken pindanootjes
- 2 pijpajuintjes in schijfjes
Bereiding
- Zet een pot kokend water op voor de noodles.
- Warm de wokpan goed op, dit gerecht moet vrij snel gaan zodat de groenten beetgaar blijven.
- Doe een eetlepel maisolie in de wok en voeg de witte ui toe.
- Laat heel even aanstoven.
- Voeg de chilipeper en de scampi toe.
- Als de scampi gebakken zijn, voegen we alle smaken toe : de vissaus, de sojasaus, de lookpasta, de gemberpasta, de suiker, de verse koriander en de kaneel.
- Nu kan je al eens proeven. Wil je hem iets zoeter? Voeg dan meer suiker toe. Graag iets zouter? Voeg dan meer vissaus toe.
- Schuif nu alles een beetje opzij in de wok en maak wat plaats voor de eitjes.
- Breek de eieren in de wok en roerbak ze onder de groenten.
- Ondertussen kan je mienoodles koken. Dit duurt 3 min.
- Als de noodles klaar zijn, voeg je ze bij de groenten en meng je alles mooi onder elkaar zodat alle groenten verdeeld zijn rond de noodles.
- Als laatste de sojascheuten toevoegen en heel kort mengen.
- Serveer in een diep bord en werk af met gebroken pindanootjes, verse koriander, pijpajuintjes en limoenpartjes.