Koken met Valérie - Pad Thai

Ingrediënten

  • 6 grote scampi
  • 1/2 witte ui
  • 250g sojascheuten
  •  1 à 2 Thaise pepers
  • 3 el sojasays
  • 1 el vissaus
  • 2 eieren
  • Snufje kaneel
  • 1 el lookpasta
  • 3 el witte suiker
  • 200g mienoodles
  • 1 el gemberpasta
  • maïsolie
  • 80g verse koriander 
  • verse koriander
  • limoenpartjes
  • gebroken pindanootjes
  • 2 pijpajuintjes in schijfjes

Bereiding

  • Zet een pot kokend water op voor de noodles.
  • Warm de wokpan goed op, dit gerecht moet vrij snel gaan zodat de groenten beetgaar blijven.
  • Doe een eetlepel maisolie in de wok en voeg de witte ui toe.
  • Laat heel even aanstoven.
  • Voeg de chilipeper en de scampi toe.
  • Als de scampi gebakken zijn, voegen we alle smaken toe : de vissaus, de sojasaus, de lookpasta, de gemberpasta, de suiker, de verse koriander en de kaneel.
  • Nu kan je al eens proeven. Wil je hem iets zoeter? Voeg dan meer suiker toe. Graag iets zouter? Voeg dan meer vissaus toe.
  • Schuif nu alles een beetje opzij in de wok en maak wat plaats voor de eitjes.
  • Breek de eieren in de wok en roerbak ze onder de groenten.
  • Ondertussen kan je mienoodles koken. Dit duurt 3 min.
  • Als de noodles klaar zijn, voeg je ze bij de groenten en meng je alles mooi onder elkaar zodat alle groenten verdeeld zijn rond de noodles.
  • Als laatste de sojascheuten toevoegen en heel kort mengen. 
  • Serveer in een diep bord en werk af met gebroken pindanootjes, verse koriander, pijpajuintjes en limoenpartjes.

Smakelijk!

Meer recepten