Koken met Bart - Soepje van geroosterde wintergroenten en coppakrokantjes

Ingrediënten

  • 4 middelgrote wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 1 ajuin
  • 1 raap
  • 2 kip/groenten bouillon blokjes
  • 4 sneetjes coppa
  • 1 liter water
  • takje thijm
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 4 eetlepels room
  • 2 takjes platte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C

Schil en snij de wortelen, pastinaak en de raap in stukjes, alsook de ajuin. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal, of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie. Leg er het takje thijm bij en zet in de oven om te roosteren.

Snij de prei in de lengte door, versnij in halve maantjes. Was hem goed en stoof aan in een klontje boter. Doe er vervolgens de geroosterde groenten erbij. Overgiet alles met het water. Doe er de bouillonblokjes bij en laat verder garen op matig vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Ondertussen de oven naar 120°C brengen. Leg de sneetjes coppa op een bakplaat met papier en laat ze in de oven drogen tot je ze kan verkruimelen.

Klop de room lichtjes op en versnipper de peterselie grof.

Afwerking

Schep de soep in een kommetje, werk af met de coppakrokantjes en een lepeltje lichtopgeklopte room en de grof versneden peterselie.

Smakelijk!

Meer recepten