Smaakmakkers Winter - Naakthalskip gegaard in varkensblaas met truffelpuree en gebakken ganzenlever

ingrediënten

  • 1 gedroogde varkensblaas
  • scheutje porto
  • scheutje cognac
  • scheutje sherry chouffe
  • 1 naakthalskip
  • 1 naakthalskip
  • 100g ganzenleverblokjes
  • 1 scheutje porto
  • 0,6l kippenbouillon
  • 0,5l room
  • 1,2kg aardappelen
  • 1 l melk
  • 50g boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 80g herfsttruffel/zwarte truffel

Bereiding

Steek het hooi van de kip in brand en laat dit onder het deksel van de BBQ uitbranden tot de kip volledig is uitgerookt.

Steek de blaas 1 dag op voorhand in water.
Spoel deze goed.
Steek de kip in de blaas.
Voeg porto, cognac en sherry Chouffe toe.
Bind de blaas stevig dicht.
Kook deze gedurende 50’ in water (water mag niet te hard koken).

Verwarm de porto.
Voeg de kippenbouillon en ganzenleverblokjes toe en laat dit voor de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat dit opnieuw inkoken.
Mix de saus en zeef fijn.

Schil en kook de aardappelen in de melk.
Giet de aardappelen af draai ze door een passe vite,
Werk af met boter, peper, zout en nootmuskaat en gebruik de gekookte melk.
Rasp de truffel fijn en meng met de puree.

Bak de ganzenleverplakjes in een antikleefpan langs beide kanten.
Haal de kip voorzichtig uit het water.
Snijd de blaas open en versnijd de kip.

Werk af op het bord.

Smakelijk!

Meer recepten