Smaakmakkers Italië - “Op bezoek bij Giorgione” Picanha Chianina / gnocchi Sagrantino

Voor de Picanha

  • Olijfolie
  • 2 rode uien
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel
  • 600 à 800 g Picanha Chianina
  • Zoete Sagrantinowijn
  • Droge Sagrantinowijn

Bereiding

Snijd de picanha langs de rode vleeskant in met een ruitjespatroon van 1 cm breed en 1 cm diep. Kruid het vlees met peper en zout en smeer het goed in met olijfolie.

Gril op de barbecue onder deksel, naar de gewenste bakwijze.

Snijd de uien in grove blokjes en verwarm ze in een scheut olijfolie. Kruid met zwarte peper en een snuifje zout. Blus de uien tot ze net onder staan met een mengeling van de droge en de zoete wijn. Laat dit geheel inkoken tot de wijn helemaal verdampt is en er een soort stroop ontstaat. Serveer dit over het gesneden vlees.

Voor de Gnocchi

  • 100 g goede boter
  • 200 g gemalen guanciale (gezouten varkenswang)
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • ½ el chilivlokken
  • 100 ml zoete Sagrantinowijn
  • 100 ml droge Sagrantinowijn
  • 400 ml room
  • 600 g verse gnocchi
  • 1 stuk parmesan
  • 2 fijngesneden, rode uien

Bereiding

Smelt de boter in een grote diepe pan en stoof de guanciale samen met de rode ui, de look en de chilivlokken goed aan. Blus de pan met de 2 soorten wijn en laat dit inkoken tot de alcohol verdampt is. Voeg dan de verse room toe en laat het geheel verder inkoken tot een sausdikte.

Kook ondertussen de verse gnocchi in gezouten water tot ze boven drijven. Meng de gnocchi meteen onder de saus en werk het geheel af met vers geraspte parmesan.

Smakelijk!

Meer recepten