- 150 gr zalmsnippers
- 1 dl room
- 2 preistengels
- 2 eieren
- 1 eetlepel kruidenkaas
- Klontje boter
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 1 rol kruimeldeeg
- 4 takjes platte peterselie
Bereiding
Rol het deeg uit in een taartvorm met bakpapier.
Prik de bodem met een vork en leg er een bakpapier, bedek met bakparels en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden, gedurende 15 minuten.
Haal nadien uit de oven, doe de bakparels weg en laat afkoelen.
Snij de prei in fijne ringetjes (het witte gedeelte met wat groen voor extra kleur) en was deze heel goed.
Stoof vervolgens aan in wat boter en kruid goed af met peper en zout.
Smeer de bodem van het taartje in met de kruidenkaas, verdeel er de prei en de zalmsnippers over (hou wat snippers apart voor de afwerking).
Meng de eieren en de room, kruid af met wat nootmuskaat, peper en zout.
Overgiet de kruidenkaas, prei en zalm met het mengsel van de room en de eieren,
Zet in de oven op 180 graden, ongeveer een 20-tal minuten, naargelang de grootte van de bakvorm.
Haal uit de oven en werk af met grof versneden platte peterselie en de zalmsnippers.