Ingrediënten
- 1 butternut
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1 doosje quorn stukjes (ongeveer 175gr.)
- 1 doosje oesterzwammen
- 2 vleestomaten
- 1 kleine prei
- olijf olie
- takje rozemarijn
- theelepel komijnpoeder
- 1 bol mozarella
- 2 eetlepels water
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Bereiding
Snij de butternut pompoentjes in de lengte door en verwijder de zaadjes. Hol nog wat verder uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Leg ze met de open kant op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper, zout en wat komijnpoeder. Draai ze terug om zodat de bolle kant naar boven ligt en - zet in de oven op 200°C gedurende 35 minuten.
Pel en versnipper ondertussen de ajuin en de look. Hak de oesterzwammen in kleine stukjes. Snij de prei in de lengte door en snij fijne halve maantjes. Was en spoel de prei goed en laat uitlekken. Stoof de prei aan met de ajuin en de look in boter. Doe er de butternutblokjes, de oesterzwammen en de quornstukjes bij. Laat alles goed aanstoven.
Snij de vleestomaten in stukjes en voeg deze samen met een takje rozemarijn toe. Laat op een zacht vuur pruttelen met het water, tot het vocht voor 3/4 verdampt is. Kruid goed af.
Haal de butternuts uit de oven en vul ze op met de groenten en de zwammen. Verdeel er de kaas over en zet nog even in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Tip: kan met rijst of gebakken krieltjes geserveerd worden, alsook een tomatensausje.