Koken met Bart - Gevulde zoete aardappel met salade van Toma Tomaatjes, Edamameboontjes, basilicum en oude Gouda

Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 bakje TomaChef Tomaatjes
  • 1 zakje edamameboontjes (diepvries of vers)
  • 1/4 plantje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 sjalot
  • 100 gr.oude gouda
  • Klein potje Griekse yoghurt of skyr
  • 3 takjes munt
  • Sap van halve limoen
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Was de aardappelen goed, prik ze in met een mes of een vork en wikkel ze nadien in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een ovenplaat/schaal, en zet - naargelang de grootte - een 30-tal minuten in de oven.

Halveer de tomaatjes en haal de zaadjes eruit. Versnijd nadien de tomaatjes in kleine stukjes.
Pel het sjalotje en snipper fijn. Meng het sjalotje onder de tomatenblokjes, olijfolie
en de frambozenazijn.
Versnipper de verse basilicum en verkruimel de oude Gouda.

Kook de Edamame boontjes gedurende een 2-tal minuten in gezouten water. Knijp nadien de boontjes uit de peulen en meng ze onder de tomaatjes.

Als de aardappelen klaar zijn, snijd je ze in de lengte door, maar niet helemaal tot beneden. Vul op met de
tomatenmengeling, de versnipperde basilicum en de verkruimelde Gouda.

Meng de Griekse yoghurt/skyr met de versneden muntblaadjes, het limoensap, de peper en het zout.

Werk de gevulde aardappelen af met een likje saus.

Smakelijk!

Meer recepten