Koken met Bart - Entrecote met chimichurri saus en ovenkrieltjes

  • 2 entrecôtes
  • 1/2 kg krieltjes
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 teentjes look
  • 1,5 dl olijfolie
  • 3 eetlepels (rode)wijnazijn
  • 1/2 limoen
  • 1 pepertje
  • 1/2 plantje oregano
  • 1/2 plantje koriander
  • Grof zeezout
  • Groffe, zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie voor de krieltjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de krieltjes goed, dep zedroog en meng met 2 eetlepels olijfolie, de eetlepel Provençaalse kruiden, wat grof peper en zout, en zet in de oven gedurende 15-20 minuten (af en toe eens checken kan geen kwaad!).

Hak intussen de verse, groene tuinkruiden en de look fijn (in de hakmolen) en meng met 1 dl olijfolie, de wijnazijn, een fijn versnipperd pepertje, sap van een halve limoen (je mag er wat van de limoenzeste aan toevoegen ook).
Kruid af met peper en zout, dek het potje af en zet opzij (je kan dit nadien enkele dagen in de koelkast bewaren indien gewenst).

Laat de grillpan zeer heet worden.

Strijk de entrecôtes lichtjes in met wat olijfolie en grill elke kant een 3-tal minuutjes naargelang de gewenste bakwijze.

Laat nadien het vlees even rusten onder folie.
Versnijd het vlees in schuine lapjes en werk af met de saus en de ovenkrieltjes

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image