- 2 entrecôtes
- 1/2 kg krieltjes
- 1 plantje platte peterselie
- 2 teentjes look
- 1,5 dl olijfolie
- 3 eetlepels (rode)wijnazijn
- 1/2 limoen
- 1 pepertje
- 1/2 plantje oregano
- 1/2 plantje koriander
- Grof zeezout
- Groffe, zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie voor de krieltjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de krieltjes goed, dep zedroog en meng met 2 eetlepels olijfolie, de eetlepel Provençaalse kruiden, wat grof peper en zout, en zet in de oven gedurende 15-20 minuten (af en toe eens checken kan geen kwaad!).
Hak intussen de verse, groene tuinkruiden en de look fijn (in de hakmolen) en meng met 1 dl olijfolie, de wijnazijn, een fijn versnipperd pepertje, sap van een halve limoen (je mag er wat van de limoenzeste aan toevoegen ook).
Kruid af met peper en zout, dek het potje af en zet opzij (je kan dit nadien enkele dagen in de koelkast bewaren indien gewenst).
Laat de grillpan zeer heet worden.
Strijk de entrecôtes lichtjes in met wat olijfolie en grill elke kant een 3-tal minuutjes naargelang de gewenste bakwijze.
Laat nadien het vlees even rusten onder folie.
Versnijd het vlees in schuine lapjes en werk af met de saus en de ovenkrieltjes