Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 sneetjes wit brood (of toastbrood)
- 1 grote romeinse sla
- 1/2 doosje parmezaan schilfers
- 1 teentje look
- 4 takjes Italiaanse peterselie
- Peper
- Zout
- Beetje olijfolie om de croutons in te roosteren
- 2 eieren
Benodigdheden voor de saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel zure room
- Enkele druppels worchestershire saus
- 1 teentje look
- 1/2 doosje parmezaan schilfers
- Zwarte peper
- Enkele druppels tabasco
- 2 ansjovisjes (optioneel)
Bereiding
Kook de eieren 8-10 minuten in kokend water. Spoel koud, laat verder afkoelen en pel nadien de eieren.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een hakmolentje en mix fijn.
Was de sla goed en zwier droog. Snij de sla nadien in stukken en doe dit in een slakom.
Meng met de parmezaan schilfers en een paar lepels van de dressing.
Snijd ondertussen het brood in vierkantjes/croutons en rooster ze in een beetje olijfolie, samen met de versnipperde look en de versnipperde Italiaanse peterselie tot de croutons mooi krokant en bruin zijn. Laat dan even afkoelen.
Wrijf de kipfilets in met wat olie, kruiden, zwarte peper en zout, en grillen maar! Snijd de filets nadien in stukjes. Je kan ze eventueel ook in stukjes uiteen trekken.
Leg de salade op een schotel en verdeel er de kip over. Snijd de eieren in 4 partjes en verdeel over de salade. Voeg nog wat extra parmezaan schilfers toe als afwerking en eventueel nog een lepeltje dressing.