ingrediënten
- 600 gr zalmhaasje gerookt
- zout
- Korianderzaad
- 1/2 bloemkool
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 klein blikje gekookte kikkererwten
- 1 potje tahini (sesampasta)
- 1 citroen
- 2 limoen
- 1 teentje knoflook
- Arbequina olijfolie
Bereiding
Wrijf het zalmhaasje in met het gerookt zout en gemalen geroosterde korianderzaadjes. Maak bloemkoolroosjes van de helft van de bloemkool en koken in gezouten water, giet af, hou de bloemkool fris in de koelkast voor gebruik, de rest bewaren.
De yoghurt kruiden met peper, zout, olijfolie en limoenschil. Doe de kikkererwten, tahini, knoflook, en een geut olijfolie in de blender, kruiden met peper en zout en citroensap, blender tot een smeuïge crème.
Marineer de bloemkool in olijfolie, limoensap en peper en zout. Zet de zalm in de oven op 65 à 70 graden gedurende 15 minuten. Rasp de rauwe bloemkool.