BBQ Tip 3 : Flammenkuchen

Ingrediënten

  • 350 gr durum tarwe bloem
  • 7 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • 210 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gr Bradvar ham
  • 2 rode uien
  • 6 pijpajuinen
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 20 gr rucola

Bereiding

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten samen in een keukenrobot, laat een 10 tal minuten draaien tot een elastisch deeg.
  • Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Steek ondertussen de BGE aan met de convector, de rooster en de baking stone er op breng tot een temperatuur van 250°C.
  • Snijd voor het beleg de ham in plakjes, de rode ui en de pijpajuin in ringetjes.
  • Meng de slagroom met de rode currypasta.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, en maak een bolletje met elk stuk deeg.
  • Neem een bolletje en rol het deeg zou dun mogelijk uit, bestrijk het deeg met de roomcurrypasta en blijf 2 cm van de rand.
  • Beleg met de ham, rode ui en pijpajuin.
  • Bestuif de aluminium pizza peel en de baking stone lichtjes met bloem.
  • Laat de flammkuchen met behulp van de pizza steel op de baking stone glijden en sluit het deksel van de BGE.
  • Bak de flammkuchen ongeveer 8 min goudbruin en krokant.
  • Haal de flammkuchen met behulp van de pizzaschep uit de BGE.
  • Leg er de rucola op en snijd in stukken.
  • Werk af op het bord.

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image