Ingrediënten
- 350 gr durum tarwe bloem
- 7 gr droge gist
- 7 gr zout
- 210 ml water
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gr Bradvar ham
- 2 rode uien
- 6 pijpajuinen
- 200 ml room
- 2 eetlepels rode currypasta
- 20 gr rucola
Bereiding
- Meng voor het deeg alle ingrediënten samen in een keukenrobot, laat een 10 tal minuten draaien tot een elastisch deeg.
- Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Steek ondertussen de BGE aan met de convector, de rooster en de baking stone er op breng tot een temperatuur van 250°C.
- Snijd voor het beleg de ham in plakjes, de rode ui en de pijpajuin in ringetjes.
- Meng de slagroom met de rode currypasta.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, en maak een bolletje met elk stuk deeg.
- Neem een bolletje en rol het deeg zou dun mogelijk uit, bestrijk het deeg met de roomcurrypasta en blijf 2 cm van de rand.
- Beleg met de ham, rode ui en pijpajuin.
- Bestuif de aluminium pizza peel en de baking stone lichtjes met bloem.
- Laat de flammkuchen met behulp van de pizza steel op de baking stone glijden en sluit het deksel van de BGE.
- Bak de flammkuchen ongeveer 8 min goudbruin en krokant.
- Haal de flammkuchen met behulp van de pizzaschep uit de BGE.
- Leg er de rucola op en snijd in stukken.
- Werk af op het bord.