BBQ Tip 3 : Flammenkuchen

Ingrediënten

  • 350 gr durum tarwe bloem
  • 7 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • 210 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gr Bradvar ham
  • 2 rode uien
  • 6 pijpajuinen
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 20 gr rucola

Bereiding

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten samen in een keukenrobot, laat een 10 tal minuten draaien tot een elastisch deeg.
  • Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Steek ondertussen de BGE aan met de convector, de rooster en de baking stone er op breng tot een temperatuur van 250°C.
  • Snijd voor het beleg de ham in plakjes, de rode ui en de pijpajuin in ringetjes.
  • Meng de slagroom met de rode currypasta.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, en maak een bolletje met elk stuk deeg.
  • Neem een bolletje en rol het deeg zou dun mogelijk uit, bestrijk het deeg met de roomcurrypasta en blijf 2 cm van de rand.
  • Beleg met de ham, rode ui en pijpajuin.
  • Bestuif de aluminium pizza peel en de baking stone lichtjes met bloem.
  • Laat de flammkuchen met behulp van de pizza steel op de baking stone glijden en sluit het deksel van de BGE.
  • Bak de flammkuchen ongeveer 8 min goudbruin en krokant.
  • Haal de flammkuchen met behulp van de pizzaschep uit de BGE.
  • Leg er de rucola op en snijd in stukken.
  • Werk af op het bord.

Smakelijk!

Meer recepten