Vertel ons wie u bent via de electorale datingapp STEMMR van TV Oost

Vertel ons wie u bent via de electorale datingapp STEMMR van TV Oost

Geachte lijsttrekker,

Er breken binnenkort weer spannende tijden aan. Want deze zomer nog trekt de campagne zich weer op gang, en gaan we de laatste rechte lijn in naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober.

Ook de nieuwsredactie van TV Oost voelt de spanning stijgen, en zal haar uiterste best doen om onze kijkers zo goed als mogelijk te informeren.

In aanloop van verkiezingszondag gaat TV Oost Nieuws inzoomen op alle steden en gemeenten van het zendgebied.

We bespreken de huidige politieke situatie, we maken het bilan op van de voorbije legislatuur, en we stellen de lijsttrekkers voor aan de kiezer. En voor dat laatste hebben wij u nodig.

TV Oost Nieuws heeft een fris en jong format bedacht waarin alle lijsttrekkers per stad of gemeente de kans krijgen om zichzelf voor te stellen en te promoten: onze electorale datingapp STEMMR.

Geen echte app uiteraard, maar een leuk format dat geïnspireerd is op een datingapp. In dat format krijgt elke lijsttrekker exact 1 minuut de tijd om te vertellen wie hij of zij is. Daarna wordt u, zoals dat tegenwoordig gaat, geswipet. U krijgt als lijsttrekker in de zelf opgenomen video de tijd om uit te leggen waar u met de stad of gemeente naartoe wil, en waar u voor staat. Al die videootjes meten wij een hedendaags jasje aan, en die worden dag na dag verspreid op onze kanalen. Om het nog een interactief laagje te geven, hangen we er ook een leuke poll aan vast op social media, om zo het gevoel bij de kiezer alvast een beetje te peilen. U kan uw eigen video nadien ook zelf verspreiden en boosten.

Maar STEMMR valt en staat met uw inbreng.

U moet dus zelf een video opnemen. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk, met de smartphone bijvoorbeeld.

Hopelijk is het voor u duidelijk, en gaat u ermee aan de slag. Nog een paar tips om u op weg te zetten:

  1. Het format ondersteunt enkel verticale video’s, dus houd uw smartphone verticaal vast, en niet horizontaal.
  2. Vertel in het begin wie u bent, en welke lijst u trekt in welke stad of gemeente. Bijvoorbeeld: “Hallo, ik ben Jan Janssens, lijsttrekker voor de Jannemannen in Sint-Jan”. Daarna begint u aan uw betoog.
  3. Zorg ervoor dat u goed verstaanbaar bent! Ga voor een rustige omgeving met weinig storende geluiden.
  4. Probeer goed  zichtbaar te zijn. Vermijd tegenlicht en donkere locaties. Opnames op een zonnige dag zijn een wereld van verschil.
  5. Houd rekening met wat er in de achtergrond te zien is. Als u niet wil dat uw woonkamer of uw tuin straks voor heel Oost-Vlaanderen te zien is, film dan op een neutrale locatie.
  6. Selfievideo’s mogen, maar moeten niet. Bent u niet zo handig met uzelf te filmen in selfie-modus, laat u dan bijstaan door iemand. Jonge mensen weten heel goed hoe ze video’s moeten maken met de smartphone.
  7. U hebt maar 1 minuut de tijd om uw punt te maken. Daarna wordt u onverbiddelijk geswipet. Korter mag, langer niet.
  8. Denk op voorhand goed na over wat u gaat vertellen en probeer uw boodschap zo naturel mogelijk te brengen. Vertel, en lees niet af. Oefening baart kunst.
  9. Bekijk uw video goed vooraleer u die opstuurt. Laat ook iemand anders ernaar kijken.

Is uw video klaar? Gelieve die dan te bezorgen op stemmr@tvoost.be. Vermeld zeker uw naam, de stad of gemeente, en de lijst.

Wij ontvangen uw video graag voor 18 augustus.

Alvast bedankt en veel opnameplezier!

Vriendelijke groeten,

Stavros Van Halewyck | Hoofdredacteur

Hierbij alvast een ludieke video die u een beetje kan inspireren.