Ninove wil stadscentrum autoluw maken

Ninove wil stadscentrum autoluw maken

Ninove wil stadscentrum autoluw maken

Het stadsbestuur van Ninove wil het centrum van de stad autoluw maken. Op die manier wil de stad het centrum leefbaarder maken en ook de winkelervaring voor shoppers verbeteren. Op het Oudstrijdersplein, in de Beverstraat en de Burchtstraat zal de auto een minder prominente plaats moeten gaan innemen. Het aantal parkeerplaatsen zal verminderen en fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte. De stad zal de verdwenen parkeerplaatsen proberen te compenseren met een systeem van kortparkeren. Een studiebureau werkt momenteel aan een concreet ontwerp. Volgens het stadsbestuur zijn de lokale winkeliers van bij het begin bij het project betrokken en gebeurt alles in overleg met hen. Op 12 januari mogen de inwoners mee debatteren over het ontwerp. Die vergadering zal plaatsvinden in het auditorium van de muziekacademie.

Gerelateerd nieuws

  • De legislatuur 2018-2024 in Ninove

    De legislatuur 2018-2024 in Ninove

  • Campagnewagen van Guy D’haeseleer (Forza Ninove) bekrast: "Beneden alle peil"

    Campagnewagen van Guy D’haeseleer (Forza Ninove) bekrast: "Beneden alle peil"

  • STEMMR: Dit zijn de lijsttrekkers in Ninove

    STEMMR: Dit zijn de lijsttrekkers in Ninove

  • Ninoofse stadbestuur blijft achter aanpassingen staan: "Onze droom is een langgerekte markt"

    Ninoofse stadbestuur blijft achter aanpassingen staan: "Onze droom is een langgerekte markt"

  • Vernieuwde dinsdagmarkt in Ninove zorgt voor enkele ontevreden marktkramers: "Hoe langer ik hier sta, hoe slechter mijn plaats"

    Vernieuwde dinsdagmarkt in Ninove zorgt voor enkele ontevreden marktkramers: "Hoe langer ik hier sta, hoe slechter mijn plaats"