Dankzij Remo-Frit blijft de toekomst van de Belgische frietcultuur gegarandeerd

Dankzij Remo-Frit blijft de toekomst van de Belgische frietcultuur gegarandeerd

Dankzij Remo-Frit blijft de toekomst van de Belgische frietcultuur gegarandeerd

Na de Belgische bieren vorig jaar, voegt Unesco morgen ook de Belgische friet toe aan haar lijst van immaterieel erfgoed. En net nu gaat Europa er strenger op toezien hoe frieten gemaakt worden. Bij het bakken van frietjes zou namelijk een stof vrijkomen die kankerverwekkend is. "Geen probleem" horen we bij Remo-Frit, een aardappelverwerker uit Verrebroek, bij Beveren. Daar behandelen ze in de fabriek de frietjes op voorhand zodat de stof haast niet meer vrijkomt. Met die aanpak zijn ze pionier. En de frietjes, die smaken nog altijd even lekker.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Groene zone rond Logisitiek Park Waasland krijgt 300 inheemse struiken

    Groene zone rond Logisitiek Park Waasland krijgt 300 inheemse struiken

  • 15-jarige steekt man neer in Beveren, broer van het slachtoffer getuigt: "Ze zochten drugs"

    15-jarige steekt man neer in Beveren, broer van het slachtoffer getuigt: "Ze zochten drugs"

  • Broer van slachtoffer steekpartij aan sporthal in Verrebroek: "Ze waren op zoek naar mij en vielen mijn moeder aan"

    Broer van slachtoffer steekpartij aan sporthal in Verrebroek: "Ze waren op zoek naar mij en vielen mijn moeder aan"

  • 40 jaar lang stond juf Ilse voor de klas in Verrebroek, en vandaag zwaait ze af: "Ik heb hier iedere dag met veel passie gestaan"

    40 jaar lang stond juf Ilse voor de klas in Verrebroek, en vandaag zwaait ze af: "Ik heb hier iedere dag met veel passie gestaan"

  • Antwerp Euroterminal (AET) installeert eerste walstroomaansluiting voor zeeschepen in België

    Antwerp Euroterminal (AET) installeert eerste walstroomaansluiting voor zeeschepen in Belgiƫ